PENSIONSTALLING

De Bosakkerhoeve beschikt over een lichtrijke pensionstal met 26 ruime boxen voor uw paard/pony. Onze boxen hebben een afmeting van 3m op 5m. Hierdoor hebben de paarden voldoende plaats om tot rust te komen. Ook beschikt elke box over tralies die uitkijken op de ruime stalgang. Hierdoor hebben de paarden voldoende sociale contacten met andere paarden. Alsook beschikken de stallen over een venster dat gesloten kan worden indien nodig.  

Onze pensionpaarden staan voornamelijk op stro. Dit stro staat op de strozolder bovenop de stal. De paarden ervaren hier geen last van. Ook zorgt dit voor meer comfort voor zij die de stal mesten aangezien het eenvoudig bereikbaar is. Bovendien zorgt dit ervoor dat er geen stro rondslingert. WIN-WIN! Mits bijbetaling, is er een mogelijkheid om uw paard op schavelingen te plaatsen. Meer informatie omtrent prijzen vindt u hier.

De paarden worden twee keer per dag gevoederd. Dit om 7u ’s ochtends en om 17u s’ avonds. De paarden krijgen voldoende én kwalitatief hooi of voordroog en een krachtvoedermengeling. Deze krachtvoedermengeling is de structuurmengeling van Mengvoeders Baert, een lokaal mengvoederbedrijf. Deze mengeling is suikerarm en heeft een laag gehalte zetmeel en eiwit. Ook bevat het veel luzerne en spelt wat het kauwen bevorderd. Hierdoor eet het paard rustiger en wordt de spijsvertering en darmflora extra gestimuleerd. In de wintermaanden krijgen de paarden alsook één keer per dag een ruwvoedermengeling bestaande uit o.a. luzerne. De paarden vinden deze mengeling overheerlijk en blijven hierdoor aangesterkt tijdens de koudste (en de meest sobere) maanden van het jaar.

Wij beschikken over voldoende uitloopmogelijkheden voor onze pensionpaarden en dit (bijna) een heel jaar aan een stuk! Wij beschikken over een paddock die steeds beschikbaar is voor paarden die beter alleen staan of in een beperkt groepje. Ook beschikken wij over enkele kleine weides en één grote groepsweide. In de wintermaanden stellen wij een afgereden maïsstoppel ter beschikking zodat de weides opnieuw kunnen aansterken. Hierdoor hebben de paarden een heel jaar uitloopmogelijkheid! Wijzelf vinden het ontzettend belangrijk dat paarden voldoende vrije beweging hebben alsook voldoende sociale contacten.

Wij bieden verschillende pensionmogelijkheden; half pension, vol pension met uitmesten, vol pension met buiten zetten en vol pension met buiten zetten én uitmesten. Ook is er een mogelijkheid om een parkeerplaats voor uw trailer te huren.

Indien u voor vol pension optie uitmesten kiest, dan verwijderen wij dagelijks de mestballen uit de stal alsook strooien we bij indien nodig. Minstens 1 keer per week wordt de stal grondig geleegd. Indien u voor vol pension optie buiten zetten kiest, zetten wij uw paard van maandag t.e.m. vrijdag (5x/week) buiten indien het weer dit toe laat. Indien het weer het niet toelaat, plaatsen wij uw paard in onze stapmolen (indien gewenst).

Klanten die voor half pension kiezen, dienen hun paard zelf buiten te zetten en uit te mesten. Wij vragen hen om dit op een verstandige en verantwoorde manier te doen. Wij hebben een zéro-waste mentaliteit en vragen iedereen dus zuinig om te gaan met beschikbaar stro. Hieronder vindt u een ludieke video waarin wij tonen hoe men een stal moet uitmesten.