“De Bosakkerhoeve, waar mens, dier én natuur centraal staan.”

Kris & Lut D’heer

De Bosakkerhoeve BV is opgericht in 2011. De naam van de pensionstalling is te danken aan het gebied waarin het gelegen is. De grond waarop de paardenstalling zich bevindt, heet “Bosakker.

Kris D’heer groeide op tussen de dieren. Zijn ouders waren landbouwers en hadden een melkveebedrijf in de Langestraat te Zele. In hun vrije tijd draaide alles rondom paarden.  Kris zijn vader, Godfried D’heer, was 35 jaar commandant bij LRV Zele. Alsook fokte de familie D’heer paarden. Jessy was één van hun topmerries waaruit meerdere internationale springpaarden voortvloeiden.   Belle Dame D, de dochter van Jessy, behaalde onder het zadel van Pénélope Leprevost meerdere zeges en ereplaatsen op 5*-niveau. Uit deze merriestam hebben wij momenteel nog 1 merrie, ID 2. Dit is een Diamant-merrie, die net als haar grootmoeder, voldoende pit heeft.

Doordat Kris de “paardenkriebel” van kleins af aan mee kreeg, besloot hij een warme thuis voor paard en ruiter te creëren. En zo werd De Bosakkerhoeve in 2011 geboren. Als hoofdberoep is Kris zaakvoerder van Riwagro. Riwagro staat voor Riolering-, water-, groen- en grondwerken.

Lut D’heer, Kris zijn jongste dochter, is net als haar vader van kleins af aan gebeten door de “paardenmicrobe”. Je vind haar dagelijks op én rondom paarden terug. Ze rijdt zelf competitie binnen HROV en leert jonge paarden op. Bovendien begeleidt ze ruiters, van verschillende niveaus, in hun leerproces. Van beginnende of recreatieve ruiters tot gedreven competitieve ruiters. Lut beschikt over het diploma Initiator Paardrijden alsook het diploma Animator. Momenteel is Lut bezig met de opleiding Instructeur B Paardrijden discipline Eventing. Ze volgt ook momenteel een opleiding KMO-management aan HoGent.

Met een team van enthousiaste lesgevers staan wij dagelijks paraat om u en uw paard te begeleiden. Wij bieden zowel privé- als groepslessen aan en dit voor verschillende niveaus. Voor meer informatie omtrent de lessen klik hier.

De Bosakkerhoeve is een erkende Paardensport Vlaanderen-club (vroeger onder naam van VLP). Ook maakt De Bosakkerhoeve sinds 2017 deel uit van het Jeugdsportproject! Zo willen we blijven groeien in wat we graag doen; Een aangename plek creëren voor paard én ruiter!

De Bosakkerhoeve biedt u verschillende mogelijkheden:

  • Uw paard/pony stallen in ruime boxen ( 5m X 3m)
  • Ruime groepsstalling voor max. 4 paarden
  • Huren van verzorgpony
  • Uw paard/ pony in kudde plaatsen op grote weide met schuilstal
  • Organiseren van verjaardagsfeestjes
  • Ponylessen (vanaf 5 jaar)
  • Ponykampen in paas- en zomervakantie
  • In orde brengen van verzekering en wedstrijdlicenties
  • Verhuren van binnen- en buitenpiste