Om ruiters een idee te geven van wat het inhoud om een eigen paard te hebben creëerden wij ons verzorgponysysteem. Elke ruiter/amazone krijgt een paard/pony toegewezen die ze mogen behandelen alsof het hun eigen pony is. Er wordt verwacht dat ze de paarden/pony’s verzorgen en berijden, de stallen uitmesten en min. 1 groepsles per week volgen.

Vooraleer men een verzorgpaard kan nemen, dient men een bepaald niveau bereikt te hebben. U kan in samenspraak met een lesgever bepalen of er reeds een mogelijkheid is om een verzorgpaard te nemen.

Op deze manier creëren ruiter en paard een HECHTE band en leren de verzorgers wat het is om een eigen paard te hebben. Zo is een overgang naar een eigen paard/pony makkelijker in te schatten.

Het is een leuk vernieuwend systeem waar we heel veel positieve reacties op krijgen. De verzorgers en hun paarden bloeien open in wat ze graag doen. Het is geweldig om te zien!

De kostprijs bedraagt 125 euro/ maand excl. prijs groepsles. Meer informatie omtrent de lessen vindt u hier. De verzorgers mogen komen rijden/verzorgen wanneer zij het willen. De verzorgpaarden worden met maximaal 4 andere verzorgers gedeeld (afhankelijk van de tijdsstippen waarop alle verzorgers aanwezig kunnen zijn).

Er is altijd iemand aanwezig om een oogje in het zeil te houden.