Bosakkerkampen

Bosakkerkampen

Is jouw kind een echte dierenvriend?, Houdt hij/zij van paarden?, Is hij/zij graag buiten? Dan is een Bosakkerkamp echt iets voor hem/haar!

Wij organiseren jaarlijks meerdere dagkampen tijdens de vakanties. Om te garanderen dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft én voldoende leert, geven wij elk kamp bepaalde eigenschappen.

Tijdens de Ponydagen ligt de nadruk op kennismaking en spelenderwijs leren omgaan met paarden. Alsook ligt de nadruk op genieten op én rondom paarden. We doen allerlei leuke activiteiten zoals pony’s borstelen, paardenknutselwerkjes maken, pony’s schilderen, paardrijden, fotoshoot met onze favoriete pony,… No pressure, gewoon zalig ontspannen samen met onze lieve viervoeters! Deze dagen zijn voor kinderen van 5 jaar t.e.m. 13 jaar. Het is geen must om reeds ervaring te hebben met paarden. Alle niveaus zijn welkom!

De Paasstage is voor zij die reeds enige paardenervaring hebben en die deze ervaring graag willen uitbreiden. Deze ruiters zijn reeds in het bezit van een A-brevet (of hebben een gelijkgesteld niveau). We verdiepen ons in meerdere disciplines zoals dressuur en springen. Dit zowel op praktisch als theoretisch vlak. Ook krijgen de ruiters enkele initiaties in andere paardensportdisciplines zoals o.a. eventing. Hierdoor verruimen ze hun paardenkennis. Deze paasstage is voor kinderen van 9 jaar t.e.m. 16 jaar. Eigen pony’s/paarden zijn zeker ook welkom!

Tijdens de zomerkampen is iedereen welkom, ongeacht het niveau of de leeftijd. Plezier en amusement staan centraal! We doen allerlei knotsgekke activiteiten met én over paarden; Een leuke en leerrijke quiz, een wandeling te paard of met de koets, paardrijden in verschillende groepen volgens niveau, een zoektocht met allerlei paardenweetjes, paarden toiletteren (mooi maken), wassen,… In elk geval een 5-daags kamp waar iedereen volop kan genieten! De zomerkampen zijn voor kinderen vanaf 5 jaar t.e.m. 15 jaar ongeacht het niveau. Eigen paarden/pony’s zijn zeker en vast welkom!

Er is een mogelijkheid om via uw mutualiteit van een korting te genieten. Neem een kijkje op de website van uw mutualiteit en druk het kampformulier af. Breng dit op de eerste dag mee en wij vullen dit met veel plezier in!

Meer informatie omtrent de specifieke kampen kan u vinden door te klikken op de knoppen bovenaan op deze pagina! Wij hebben er in elk geval al ontzettend veel zin in! Hopelijk tot binnenkort!

Het enthousiaste Bosakkerteam